top of page

W&W
_


William & Waldemar er et norsk selskap som utvikler egne kolleksjoner til barn og dame. W&W benytter de beste garnkvalitetene i sine kolleksjoner, med hovedvekt på alpakka og saueull. Kolleksjonene blir strikket i Norge og Peru. Vi har samarbeidet med strikkeverksteder i Peru siden 2007. Peru er alpakkagarnets hjemland og de har en godt utviklet strikkeindusti. Vår produksjon foregår i små verksteder, og W&W ønsker å være en bidragsyter i å skape arbeidsplasser.


 

OPPSTARTEN

_

                         
William & Waldemar ble etablert i 2006. Utvalget av myke ullklær til barn var begrenset på den tiden og vi ønsket å lage en barnekolleksjon i den mykeste ull. Etter å ha blitt introdusert for alpakkaen ble vi overbevist om at det måtte bli Norges første barnekolleksjon i alpakka. Alpakka er regnet som en av verdens mest miljøvennlige klesfibre. 

W&W BARN
_


Kolleksjonen består av spedbarns- og barneplagg fra nyfødt til 3 år, og klær for større barn helt opp til ungdom. Vi ønsker å lage klær som kan brukes av både gutter og jenter. Siden klærne er romslige og ikke krymper i vask, vil barnet kunne bruke den samme genseren i lang tid.
Vår bestselger har i flere år vært hetteluen i ren babyalpakka.


 

BÆREKRAFT
_


Vesentlige prinsipper i William & Waldemars produksjon har helt siden oppstarten vært bruken av bærekraftige materialer, først og fremst alpakka og saueull, men vi har også hatt kolleksjoner i økologisk bomull og lin. Vi har hele tiden tilstrebet å lage klær som er produsert uten bruk av giftstoffer eller fremstilt via kjemiske prosesser som er forurensende. Vi har hatt fokus på å lage vokseklær som kan brukes lenge av barnet, og som er varige, slik at de kan gå i arv til flere barn.
 

W&W tilstreber stor kunnskap om de forskjellige tekstilfibrene, hva de består av og hvordan de er fremstilt.

Målet er å kunne bruke norsk saueull i noen av klærne og å strikke flere av plaggene i Norge.
 

W&W DAME
_


Fra høsten 2019 tilbyr W&W sin første damekolleksjon. Den består av gensere, luer og votter.

bottom of page